سعید فتاحی (رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان آذربایجان شرقی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در اعتراض به مصوبهی مزدی سال ۱۴۰۳ گفت: سکه به بالای ۴۵ میلیون تومان و دلار بالای ۶۰ میلیون تومان رسیده و نمایندگان کارفرمایی و دولت با همان وعدهی کنترلِ نرخ تورم، حداقل دستمزدِ کارگران را تنها ۳۵ درصد افزایش دادند. آنها حتی به تورمِ رسمی اعلام شده از سوی بانک مرکزی که مربوط به بهمنِ سال قبل بود هم توجه نکردند و به افزایشِ حقوق مطابق با تورمِ سال قبل رضایت ندادند. حالا کارگران با این تورم و افزایشِ قیمتی که ظرف چند روزِ گذشته ناگهان بازار را فراگرفته چگونه میتوانند زندگی کنند؟!
وی ادامه داد: دستمزد کارگران سال به سال ارزش خود را از دست داده و امسال نیز با سرکوبِ مجدد مزدی، عدم توجه به ماده ۴۱ قانون کار و افزایشِ تورم و قیمت سکه و ارز باید شاهدی سقوطِ هر چه بیشترِ ارزش دستمزدِ کارگران باشیم. اگرچه دائم میشنویم که این حبابِ قیمتها شکسته خوهد شد اما مشخص نیست ارقام جدید ارز و سکه روی چه کانالی تثبیت شود که این موضوع در کنارِ افزایشِ ناچیزِ حقوق، نگرانیِ کارگران را در سال جدید چند برابر کرده است.
فتاحی بیان کرد: آیا باز هم میگویید دستمزدِ کارگران باعث تورم میشود؟! آقای وزیر! کارگران دیگر توانِ زندگی ندارند و افزایشِ ۳۵درصدیِ حقوق وضعیتِ آنها را بدتر از قبل خواهد کرد.
این فعال کارگری با اشاره به امتناعِ فعالان کارگری از امضای مصوبهی مزدی گفت: اینکه با وجودِعدم امضای فعالان کارگری زیرِ مصوبهی مزدی، باز هم این مصوبه برای اجرا ابلاغ میشود، نشان از بیتوجهیِ وزارت کار به سهجانبهگرایی دارد و از وزنِ ناچیزِ نمایندگان کارگری در تصمیمگیری برای کارگران میگوید.
فتاحی بیان کرد: کارگران و نمایندگانِ کارگری از عملکرد وزیر کار به شدت ناراضی و خواستار استیضاح وزیر کار هستند. ایشان نه تنها مشکلی از کارگران حل نکردند، که اتفاقا با تصمیماتی که در طی این دو سال گرفتند، وضعِ کارگران را بدتر هم کردند. باید از وزیر کار و مجموعهی دولت پرسید که به کجا میرویم؟ با ادامهی این وضعیتِ به جایی میرسیم که دیگر حتی کارگران توانِ فرستادنِ فرزندانشان به مدرسه را هم نخواهند داشت!
این فعال کارگری تأکید کرد: حقوق کارگران به خط فقر هم نمیرسد و در این شرایط سقف معافیتِ مالیات بر درآمد ۱۲ میلیون تومان است و این رقم بسیار ناچیز است. یعنی کارگری که درآمدش حتی به خط فقر هم نمیرسد، باید مالیات پرداخت کند در حالیکه بسیاری از ملاکان و ثروتمندان به راحتی از پرداختِ مالیات شانه خالی میکنند. وقتی میزان پرداخت مالیات را با سایر مشاغل بررسی میکنیم متوجه میشویم که بسیاری از مشاغل آزاد، پزشکان، صنایع، بازاریها نسبت به کارگران مالیات کمتری پرداخت میکنند، اما کارگران تا سر برج میرسد، قبل از دریافتِ حقوق، مالیات از آنها کسر میشود.