• برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل 1178 امروز 0
2

خشونت علیه کارگران وضع را بدتر می‌کند

  • کد خبر : 12720
  • 18 آبان 1403 - 22:46
خشونت علیه کارگران وضع را بدتر می‌کند

عصر جدید نوشت: راه حل پایدار برای بحران پایدار در بخش پوشاک از طریق گفتگوهای صلح‌آمیز و سازنده با مشارکت سهامداران و کارگران است اما تاکنون خشونت علیه کارگران پوشاک فقط وضعیت را بدتر کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از نشریه «عصر جدید» چاپ بنگلادش، این روزنامه اعلام کرد: ما به دولت […]


عصر جدید نوشت: راه حل پایدار برای بحران پایدار در بخش پوشاک از طریق گفتگوهای صلح‌آمیز و سازنده با مشارکت سهامداران و کارگران است اما تاکنون خشونت علیه کارگران پوشاک فقط وضعیت را بدتر کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از نشریه «عصر جدید» چاپ بنگلادش، این روزنامه اعلام کرد: ما به دولت و پلیس بنگلادش هشدار می‌دهیم که خشونت پلیس و دستگاه دولتی علیه کارگران معترض صنعت پوشاک کشور، وضع را برای همه بدتر می‌کند و دولت هم متضرر می‌شود.

راه حل پایدار برای بحران پایدار در بخش پوشاک از طریق گفتگوهای صلح‌آمیز و سازنده با مشارکت سهامداران و کارگران است اما تاکنون خشونت علیه کارگران پوشاک فقط وضعیت را بدتر کرده است.

هنگامی که کارگران چند شرکت مد و لباس بنگلادش یک سال پیش در پایان ماه اکتبر علیه تعطیلی ناگهانی کارخانه خود به خیابان آمدند، دو کارگر نوجوان پوشاک با شلیک گلوله کشته شدند و چندین نفر دیگر مجروح و بازداشتی فراوان روی دست‌شان ماند. پلیس به سوی معترضان به اقدامات پلیس و سرکوب مزدی نیز هفته بعد در میرپور در حومه داکا (پایتخت) آتش گشود.

این اولین اقدام خشونت‌آمیز پلیس نبود و بسیار سابقه داشت. یک زن کارگر نیز در شرکت مُد جنریشن چند روز بعد پس از زخمی شدن در اثر تیراندازی پلیس درحالی که خواستار حقوق معوقه خود بود، جان باخت. در حالی که کارخانه داران در راه منحرف کردن توجه جامعه از مسائل دیرینه نقض حقوق کار در بخش پوشاک بودند، آن‌ها اصرار داشتند که اعتراضات کارگران یک توطئه سیاسی علیه دولت است.

این نشریه تاکید کرده است: دولت جدید بنگلادش که پس از سقوط دولت قبلی به دست جنبش دانشجویی و جنبش کارگری رقم خورد، باید تحقیقات موثری در مورد مرگ ناشی از شلیک پلیس و ارتش این کشور انجام دهد و پلیس از این پس هرگونه رفتار خشونت‌آمیز علیه اعتراضات کارگری را کنار بگذارد.

فعالان اتحادیه‌های کارگری در داکا و قاضی‌پور گزارش دادند که تاکنون حداقل ۲۰۰۰ کارگر ۲۰ کارخانه پوشاک در بنگلادش اخراج شدند. کارگران برخی از کارخانه‌ها می‌گویند که به‌ویژه به دلیل شرکت در اعتراض‌های اخیر بازداشت یا اخراج شدند و هنوز مشکلات‌شان ادامه دارد. گزارش کارگران حاکی از آن است که برخی کارگاه‌های بزرگ تولید پوشاک بنگلادش عکس کارگران اخراجی را برای درس عبرت روی دیوارها و سردر کارخانه نصب کردند تا در محیط کار ایجاد رعب و وحشت کنند.

دولت جدید البته با وعده برخورداری کارگران از ساعات قانونی کار و دستمزد عادلانه، میان خود و دولت سرنگون شده قبلی خط قرمز کشیده است اما هنوز حقوق معوقه برخی کارگران پرداخت نشده است.

اخیراً گزارش کارشناسان ILO (سازمان جهانی کار) بر این موضوع تاکید کرده که اگر دولت جدید بنگلادش اقدامی جدی در زمینه اصلاحات به نفع کارگران این کشور نکند، بی‌اعتمادی به دولت و قانون دوباره به جامعه برخواهد گشت و چرخه خشونت‌ها در صورت برخورد دوباره ارتش و پلیس با کارگران ادامه خواهد داشت.

 

لینک کوتاه : https://kargar.info/?p=12720

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.